HIJALURON, BOTOKS, NITI 

 

U poslednje vreme sve popularnija metoda podmlađivanja lica je upotreba raznih preparata, poznatijih kao fileri, pomoću kojih se koriguju bore, povećava volumen jagodica ili remodeliraju usne. Metoda je bezbedna, brzo se izvodi, a efekat traje zavisno od vrste preparata. Naravno, postoje tačne indikacije za ove procedure, koje do izvesne mere mogu učiniti lice svežijim i mlađim ali nikako nisu zamena za, recimo, face lifting.

U posledne dve godine tehnike su veoma napredovale, kao i materijali, pre svih hijaluronski. Najnovije tehnike ubrizgavanja hijaluronskih preparata po konceptu 8 tačaka su odlične i definitivno u ovom trenutku neprikosnovene. Naravno, potrebno je dobro poznavanje anatomskih struktura lica a moje mišljenje je da su tu estetski hirurzi najbolji.

Botoks terapija je odlična procedura kojom se dobija fantastičan estetski rezultat delova čela i regije između i oko očiju. Trajnost je od 4 do 6 meseci i zahteva dobro obučenog i iskusnog doktora prilikom iniciranja. U protivnom, može doći do izvesnih komplikacija, koje su svakako prolaznog karaktera.

Mezo 3D niti i slične niti su sve više prisutne u estetskim procedurama ali sa ipak ograničenim estetskim rezultatima. Lako se iniciraju i minimalne su mogućnosti komplikacija.

DR Milomir Gačević

Bonica ADONIS